Nieuwsberichten
Slotreisje provinciale CPB op 17 april.
16-05-2018 18:44
Slotreisje provinciale CPB op 17 april

‘s Morgens in alle vroegte stond er een enthousiast groepje Anjumer dames klaar bij de plaatselijke supermarkt. Het beloofde een zonnige dag te worden en er stond een leuk uitje op het programma.
Met enkele auto’s werd er gecarpoold naar het parkeerterrein van Be Quick in Dokkum waar de bus al klaar stond. Er was meteen al een vrolijk weerzien met leden van andere afdelingen.
Er werden op enkele stopplaatsen nog wat dames opgepikt en toen kon een volle bus vertrekken richting Staphorst, waar ook de rest van het reisgezelschap werd ontvangen met koffie en gebak.
Er volgde een rondrit door Staphorst en omgeving onder leiding van een deskundige gids, die veel kon vertellen over gebruiken, bouwstijlen en overige wetenswaardigheden.
Daarna vervolgde de rit naar Kampen voor een rondvaart over de IJssel, onder het nuttigen van een heerlijke lunch.
Er was na de boottocht nog tijd over om even Kampen zelf te verkennen, met als grootste blikvanger de Bovenkerk, ook regelmatig te zien in Nederland Zingt van de EO. Hoewel de vele leuke winkeltjes en terrasjes ook een grote aantrekkingskracht uitoefenden en er natuurlijk hier en daar ook het nodige aangeschaft moest worden.
Veel te snel was het al weer tijd om te verzamelen voor ons vertrek naar Giethoorn, waar in een pittoresk restaurant nog genoten kon worden van een lekker diner. Verzadigd kon de terugreis worden aanvaard.
Jammer dat dit de laatste keer was, dat een dergelijk reisje georganiseerd kon worden, nu de provinciale CPB is opgeheven. Maar wel een afscheid waarop met veel plezier teruggekeken kan worden.

Anneke Visser
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS