Nieuws
4 Daagse Hanzestedencruise van 28 september - 1oktober
07-04-2016 17:37
Beste Friese CPB-vrouwen!

Uit de reacties die ik van u ontving blijkt dat er vrouwen zijn die belangstelling hebben voor een meerdaagse reis met Dalstra Reizen te Surhuisterveen (tel.: 0512-369031)

Betreft: 4-DAAGSE HANZESTEDENCRUISE
Vertrek: Woensdag 28 september 2016 08.00 uur Aankomst: Zaterdag 1 oktober 2016 ca. 20.00 uur Vervoer: Tourist Class-bus Opstapplaats: Leeuwarden Opgeven tot: 1 juni 2016 Minimum aantal deelneemsters: 30 Prijs p.p. per bus: € 339,00 (2 persoonskamer) Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (met een maximum van 9) Toeslagen: 1-persoonskamer / hut – € 95,- p.p. Afsluitend diner: € 15,00, niet inbegrepen


Bij meer deelname, vanaf 40 vrouwen, kan de reis goedkoper worden, bij minder deelname wordt de reis uiteraard duurder.

Hanzestedencruise:
1e dag: We rijden eerst naar de mooie Hanzestad Lübeck waar we rond 14.00 uur arriveren. U heeft hier de tijd om door het historische stadscentrum te dwalen. Rond 18.00 uur vertrekken we naar havenplaats Travemünde waar we inschepen aan boord van de ferry van TT-line naar Trelleborg. In het restaurant staat een dinerbuffet voor u klaar. De ferry vertrekt om 22.30 uur.

2e dag: Na het ontbijt aan boord rijden we via de zuidelijke kustroute naar Ystad, bekend van de verhalen van Wallander. In de loop van de ochtend vertrek naar Malmö voor een korte stadstour. De namiddag en avond is vrij te besteden in Malmö. Wel dineren we gezamenlijk in het Scandic Hotel Malmö City, waar we tevens de nacht doorbrengen.

3e dag: Over de indrukwekkende Oresundbrug rijden we naar Kopenhagen, een bijzondere stad die we in de ochtend met een gids gaan verkennen. We zien o.a. de Kleine Zeemeermin, de oude havenwijk Nyhavn en het slot Amalienborg. De middag brengt u op eigen gelegenheid in de stad door. Daarna vertrekken we naar Trelleborg waar we inschepen voor de vaart terug naar Travemünde en aan boord het dinerbuffet weer voor u klaar staat.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar Hamburg waar we een rondrit met gids maken door de Altstadt en de havenwijk Sankt Pauli. U ziet hier vele historische monumenten, zoals het Rathaus en de St. Michaelskirche. In de namiddag vertrekken we weer richting Nederland en maken een tussenstop voor een diner, kosten zie boven.

Inbegrepen:
• vervoer per comfortabele touringcar
• begeleiding van een ervaren chauffeur
• 2 overnachtingen aan boord van de cruiseferry van TT-lines op basis van half pension
• 1 overnachting in Scandic Hotel Malmö City op basis van half pension
verblijf in 2 persoonskamer / hut
• stadsexcursie Kopenhagen o.l.v. Nederlands sprekende gids
• stadsexcursie Hamburg o.l.v. Nederlands sprekende gids
• tolgelden Orsesundbrug
• parkeerkosten
• verzorgingskosten chauffeur
• BTW en overige heffingen en belastingen

Als u interesse heeft voor deze mooie reis kunt u zich opgeven bij onder getekende via mailadres: tjitskevandermeer@upcmail.nl De volgende gegevens heb ik van u nodig:
Naam (als vermeld in het paspoort), adres, woonplaats, telefoonnummer, geboorte datum en eventuele dieetwensen.

Bij voldoende deelname worden de gegevens doorgespeeld aan Marc van Dijk van Dalstra Reizen, waarna u de bevestiging krijgt thuis gestuurd, samen met de nota.

U kunt zich opgeven samen met een vriendin, ook al is zij geen lid van de Friese CPB, wel de gegevens meteen doorgeven.

Ik hoop u enthousiast te hebben gemaakt voor dit reisje en hoop u op 28 september 2016 te mogen begroeten!

Groeten Tjitske van der Meer
Telefoonnummer: 0511 – 431576 of 06 – 18583993 (ook voor meer informatie)
Mevrouw Slofstra 76 jaar lid van de Friese CPB
06-04-2016 15:20
Na afloop van “De Biningsdei” in “De Lawei” te Drachten werden de bloemen gebracht naar mevr. Slofstra. Zij woont in Brugchelenkamp in De Westereen. Mevr. Slofstra is met 76 jaar lidmaatschap van de Friese CPB, degene die het langst lid is van onze vereniging.
verslag van het 50 jarig jubileum van de afdeling Wanswert-Burdaard
31-03-2016 08:54
Verslag van het 50-jarig jubileum van de C.P.B. afdeling Wanswert-Burdaard op 16 maart 2016 in gebouw Eldorado te Wanswert.
Om 17.00 uur heet de presidente, Mevr. Trynke Zijlstra 16 van de 17 leden van harte welkom. Het 17e lid was afwezig. Zij zit al een tijdje in een verzorgingshuis, maar wilde wel lid blijven tot het jubileum. Het was echter te veel om te komen.
Ook een woord van welkom voor Mevr. Sjoke Sijtsema, van het Bondsbestuur.
In een sfeervol Eldorado kregen we eerst koffie met havermoutkoek, waarna we het officiële gedeelte afhandelen. Daarna krijgt Mevr. Sijtsema het woord. Zij zit hier met een dubbel gevoel, want het is niet alleen feest vandaag. Wij stoppen namelijk als vereniging. Geen nieuwe leden en niemand wil meer in het bestuur.
Na mooie woorden van Mevr. Sijtsema, is het tijd voor de huldiging. 4 dames zijn vanaf het begin lid geweest: Mevr. S. de Boer-v.d. Woude, Mevr. S. Elgersma-Bakker, Mevr. M. Elgersma-de Jong en Mevr. S. Talsma-Boersma. Zij krijgen een bloemetje aangeboden. Ook Mevr. R. de Jong-Visbeek krijgt een bloemetje. Zij was 56 jaar lid van de C.P.B.
Nadat ook de financiën zijn afgehandeld, wordt er een Chinees buffet bezorgd en gaan we lekker met elkaar eten. Er is ijs met vruchtjes en slagroom na.
Als iedereen verzadigd is, wordt alles opgeruimd en krijgen we nog onder het genot van wat drinken, een beamer presentatie met vele foto`s uit de afgelopen 50 jaar.
We besluiten met het zingen van het bondslied.
Iedereen krijgt een kaars mee en een boekje met een greep uit 50 jaar notulen als herinnering.
Het was een mooie avond met gemengde gevoelens
Verslag van de besturenmorgen van 9 maart
29-03-2016 20:29
Verslag besturenmorgen 9 maart in de Kurioskerk te Leeuwarden
Feestelijke bijeenkomst afdeling Oudeschoot
15-03-2016 19:03
Feestelijke bijeenkomst afd. Oudeschoot
... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...